Pevke že trinajsto leto nadaljujejo tradicijo ljudskih pevk na deželi, zraven pa proučujejo in pojejo tudi manj znane ali pozabljene pesmi. Tercet Domima je začel delovati v sestavi Dorice Škoberne, Mimice Rezec in Majde Rezec, kasneje po štirih letih delovanja pa je prvi glas v tercetu, Majdo Rezec, zamenjala Martina Zapušek. V letošnjem letu je z odhodom Dorice Škoberne svoj glas in nov zven dodala Dušanka Pešak. Tercet je v teh letih uspešnega delovanja sodeloval s številnimi glasbenimi prijatelji.

Do sedaj izdane kasete in zgoščenke:

  • Mili moj kozjanski kraj,
  • Prav luštno je na svet živet,
  • Le pesem je tista…

Prvo kaseto in zgoščenko Mili moj kozjanski kraj so pevke posnele v sodelovanju z njihovim rojakom in citrarjem Marjanom Marinškom, ki je prispeval tudi naslovno melodijo. Ta opisuje lepote in kulturne zaklade kozjanskih krajev. Izdajo svojega prvenca je tercet Domima z Marjanom proslavil s promocijo v Kozjem, 20. oktobra 2001, ter številnimi glasbenimi prijatelji in gosti: Ansambel Unikat, Lidija Polšak, Ansambel Braneta Klavžarja, Kvartet Svit, Trio Moj dom, Mladi Dolenjci, Gamsi in voditelj Boris Kopitar.

Konec leta 2002 so se odločile za snemanje druge kasete in zgoščenke Prav luštno je na svet živet, in sicer v sodelovanju s citrarko Cvetko Bizjak in instrumentalnim triom Francija Zemeta, Robija Piliha ter Jožeta Urbančiča. Promocija druge kasete in zgoščenke Prav luštno je na svet živet je potekala prav tako v Kozjem 25. oktobra 2003 z voditeljico Andrejo Petrič, ter glasbenimi gosti kvarteta Svit, ansambla Tonija Verderberja, ansambla Pogum, ansambla Sijaj, Beneškimi fanti in legendarnim Ivico Šarfezi.

Pred tremi leti se je Domimi pridružila citrarka Jasmina Levičar iz Senovega in z njo so posnele tretjo kaseto in zgoščenko Le pesem je tista. Na njej je dvanajst pesmi in videospot njihove uspešnice Mili moj kozjanski kraj. Pri dveh pesmih so sodelovali Šentjurski muzikanti, pri pesmi Mili moj kozjanski kraj pa violinistka Betka Rauter in basist Miran Jazbinšek. Tako so promocijo tretjega izdelka in deseto obletnico delovanja proslavile s koncertom, ki je bil 22.10.2005 v gasilskem domu Kozje. Nanj so poleg ansamblov Toneta Rusa, Svetlinov in Marka Pezdirca z zlatimi muzikanti povabili tudi Terezo Kesovijo. V šopek ga je povezal Boris Kopitar, saj je poskrbel za vezno besedilo, humor in tudi pesem.

VSEBINA na CD-jih in kasetah

Tercet DOMIMA z Jasmino
Le pesem je tista
Jubilejni CD z dvema videospotoma in audio kaseto terceta Domima z Jasmino
Tercet DOMIMA z Jasmino Le pesem je tista
1. Že veckrat sem slišal
2. Mlinarca in ribic
3. Za samostanom
4. Krasno je sonce
5. V raztrgani bajti
6. Mili moj kozjanski kraj
7. Le pesem je tista…
8. Tam kjer lunica
9. Stari dom
10. Ko bom nekoc v nebo prišel
11. Mlada deva
12. Jutrnica
Mili moj kozjanski kraj – videospot
Tercet DOMIMA z glasbenimi prijatelji
Prav luštno je na svet' živet'
1. Slovenska dežela
2. Po polju jezdil
3. Kjer je sonce
4. Nasvidenje
5. Oj deklica povej
6. Oj deklica povej
7. Prav luštno je na svet' živet'
8. En šuštar
9. Se spomniš mama
10. Gozd nad dolino
11. Kje mama hodi
12. Lencica mlada
13. Abraham
Tercet DOMIMA in Marjan Marinšek
Mili moj kozjanski kraj
1. Slavcek milo je naglašal
2. Popotnik pridem cez goro
3. Mesec maj
4. Le prijezdi, fantic moj
5. Pod nizkim tam oknom
6. Kjer valovi Save
7. Mili moj kozjanski kraj
8. Dekle, dekle, jaz te vprašam
9. Mamca, le povejte
10. Jaz sem zmeraj mislil
11. Vodovnik Juri
12. Cigancek in cigancica
13. Stoji na bregu dekle
14. Dol s planine
15. Dober vecer, Bog daj