POD CVETOČO DRNULO

Vabljeni na 14. srečanje ljudskih pevcev in godcev Kozjanskega, ki bo v petek, 12.12.2008, ob 18. uri v Kulturnem domu Lesično. Pridite in prisluhnite pesmim, ki pojo o zimi in letnih časih.

------------------------------------------------------------------------------

VII. SLOVENSKI VEČER------------------------------------------------------------------------------

ZLATE CITRE V GRIŽAH

20-LETNICA ZLATIH CITER BO V SOBOTO 16. SEPTEMBRA OB 15. URI V LETNEM GLEDALIŠČU LIMBERK V GRIŽAH. V PRIMERU SLABEGA VREMENA BO PRIREDITEV V KULTURNEM DOMU. NASTOPILI BODO UČENCI CITER IZ SLOVENSKIH GLASBENIH ŠOL TER ZNANI IN UVELJAVLJENI SLOVENSKI CITRARJI NA ČELU Z MIHOM DOVŽANOM.

Prva revija Zlate citre (vseslovesnko srečanje citrarjev) se je odvijala julija 1986 v Grižah pri Žalcu. Med njenimi pobudniki in organizatorji je bil domačin, zdaj žal že pokojni Jože Jan in Delavsko-prosvetno društvo Svoboda Griže. Potem so srečanja potekala vsako leto do leta 2000, sledila je prekinitev do 2003, spet premor, letos pa pripravljamo posebno srečanje ob 20-letnici prvega srečanja.

------------------------------------------------------------------------------

Tercet Domima z Jasmino in KD Prevorje vabi na koncert ob Materinskem dnevu, ki bo v nedeljo, 26.3.2006 ob 15. uri v osnovni šoli Prevorje.
Poleg terceta Domima bodo nastopili še:

  • otroci OŠ Prevorje
  • Obsoteljski slavčki
  • Šentjurski muzikanti
  • Ansambel Spev

Program bo povezoval Darko Bezenšek.
Pripravljamo tudi presenečenja in skromno pogostitev za vse dame.
Prisrčno vabljeni!

------------------------------------------------------------------------------

PREDSTAVITEV NOVE KASETE IN CD PLOŠČE

Ženski vokalni tercet DOMIMA je doma s Kozjanskega, vzhodnega dela Slovenije. Pevke že deseto leto nadaljujejo tradicijo ljudskih pevk na deželi, zraven pa proučujejo in pojejo tudi manj znane ali pozabljene pesmi. Pred dvema letoma se je tercetu pridružila citrarka Jasmina Levičar iz Senovega, s katero so posnele tretjo kaseto in zgoščenko Le pesem je tista, na kateri je 12 pesmi in videospot njihove uspešnice Mili moj kozjanski kraj. Promocija tretjega projekta in praznovanje 10. obletnice terceta DOMIMA z Jasmino bo v soboto 22. oktobra 2005 ob 19. uri v gasilskem domu Kozje. Program bodo popestrili: Tereza Kesovija, Ansambel Svetlin, Ansambel Toneta Rusa, Marko Pezdirc in Zlati muzikanti, ter povezovalec Boris Kopitar. Vljudno vabljeni!

Tercet Domima z Jasmino

------------------------------------------------------------------------------

ZA ODDAJO NA RADIU SLO 1 10. 10. 2004 V ŠENTVIDU PRI PLANINI

TERCET DOMIMA

Ženski vokalni tercet DOMIMA s Kozjanskega je eden redkih malih vokalnih skupin,ki s svojim petjem vzbuja smisel za domače pesmi in vabi k petju vse, ki jih domača pesem navdušuje in bi jih radi peli.

Kot je značilno za slovensko ljudsko pesem, tudi me prepevamo v barvitem troglasju, pri čemer so glasovi enakovredni, melodija pa največkrat v drugem glasu.

Skupina DOMIMA prepeva torej domače in ljudske pesmi s Kozjanskega, pa tudi z drugih dežel Slovenije, občasno tudi s spremljavo citer.

Naše ime predstavljajo začetnice naših imen in sicer Dorice, MImice in Martine. Prihajamo iz šentviške fare na Kozjanskem in nam je bilo petje dobesedno položeno v zibelko.

Drugo leto bo skupina praznovala 10. obletnico delovanja. Do sedaj pa smo skupaj z g. Marjanom Marinškom izdale prvo zgoščenko in kaseto Mili moj kozjanski kraj in drugo z naslovom Prav luštno je na svet živet z glasbenimi prijatelji ob spremljavi instrumentalnega trija. Tako želimo nadaljevati tudi naprej in skupaj odkrivati bogastvo slovenskega pevskega izročilla.

Danes vam bomo predstavile slovensko ljudsko Prav luštno je na svet živet in pesem Marjana Marinška po ljudskih motivih Mili moj kozjanski kraj, obe ob spremljavi citrarke Jasmine Levičar s Senovega.